Yritys

Kotimaista puusepäntyötä laadusta tinkimättä

Puusepäntehtaamme on aloittanut toimintansa vuonna 1963.

Toiminnan alusta alkaen olemme toimittaneet Helsingin keskustan arvokohteisiin ovia ja ikkunoita. Nykyään osa tuotantokapasiteetistamme on suunnattu vanhojen ovien ja ikkunoiden kunnostukseen.

0
työntekijää
1953
perustettu
147000
valmistettua yksikköä
2790000
liikevaihto

Puusepänteollisuuden synty

Ridasjärvelle sai alkunsa Kivennavan Pamppalan kylästä, josta käsityöläisäiti Helmin poika, Eero Mikkeli laitettiin kahdestaan isoveljensä kanssa evakkomatkalle. Vanhemmasta Kauko –veljestä tuli kengäntekijä Palmrothin –tehtaille Tampereelle ja nuoremmasta Eerosta puusepän oppipoika Hyvinkään Ridasjärvelle.

1940-luku

Kannustusta puusepäntöihin

Verenperimän lisäksi kannustusta puusepäntöihin saatiin kasvatti–isä Arvi Laineelta, joka maatilan hoidon ohella opetti puutöitä Ridasjärven kansakoulussa. Ammattitaitoa hiottiin huonekalupuuseppä ja -verhoilija koulutuksessa Helsingissä. Yrityksen ensimmäinen oma toimitila rakennettiin perheen omakotitalon yhteyteen 1958.

1950-luku

Lypsyjakkaroista hautaristeihin

Vuonna -58 valmistuneista toimitiloissa valmistuivat tuotteet lypsyjakkaroista hautaristeihin. Samaten lähiseutujen matalien ja kaislikkoisten järvien rannat täyttyivät tehtaan omasta linnustamiseen sekä kalastamiseen kehitetystä ruuhimallista.

1960-luku

Konekantaa uudistettiin

Elettiin kiivaan lähiörakentamisen aikaa ja niinpä myös Ridasjärvellä valmistettiin välillä jopa kahdessa vuorossa ikkunoita rakennusliikkeiden tarpeisiin. Myös tehtaan konekantaa uudistettiin Koneiston Neuvostoliitosta maahantuomilla rungoiltaan järeiltä koneilla, jotka ”tuunattiin” länsimaiseen puusepäntyöhön sopiviksi.

1970-luku

Liukuvalumuottien valmistus

Nyt oli aika jättää kotimaan tantereet ja suunnata vientiprojekteihin yhdessä YIT:in ja Vesi-Pekan kanssa. Liukuvalumuottien valmistustyöt olivat yrityksen erikoisosaamista. Tigris-joen varrelle Bagdadiin toimitettiin valmistusmuotit jäähalliin ja Marina Centeriin. Myös Naantalin satamaan samalla valmistustekniikalla valettuihin viljasiiloihin valmistettiin liukuvalumuotit.

1980-luku

Omistus seuraavalle sukupolvelle

Tehtaan omistus siirtyi seuraavalle sukupolvelle. Samaan aikaan Neuvostoliitto kaatui ja Venäjältä löytyi markkinat ”museo” –mallisille puuikkunoille ja –oville. Valmistettiin mahonkiovia The First Boston Corporation –pankkiin Moskovaan, pianopintaisia laakaovia Englannin Suurlähetystöön Riikaan ja ikkunoita Pietariin historialliseen keskustaan esim. Venäjän valtion Register Of Shipping –rakennukseen.

1990-luku

Liiketoiminnan kehitys

Liiketoimintaa alettiin kehittää vahvasti yhtiön sekä ulkopuolisten kouluttajien voimin. Konekannan uusiutuessa on siirrytty tuotannon tietokoneohjaukseen. Perinteisistä ja vuosisatojen myötä hyväksi havaituista valmistusmenetelmistä ei kuitenkaan ole luovuttu. Uusien investointien myötä olemme voineet parantaa valmistustarkkuutta ja tehostaa tuotantoamme.

2000-luku

Suunnittelu -osaamista

Tuotteiden suunnittelu toteutetaan vuorovaikutuksessa tilaajaorganisaatioiden ja arkkitehtien kanssa. Ison osan ajastamme käytämmekin suunnitteluun, prototyyppien valmistukseen ja lopuksi testaamiseen. Toiminnan painopiste onkin siirtynyt enenevässä määrin suunnittelu -osaamisen ja konsultaation tarjoamiseen asiakkaille, johon olennaisena osana kuuluu Lean -filosofian mukainen ”Kaizen” eli toiminnan jatkuva parantaminen.

Nykyhetki

Meille hyvin tehty työ ja tyytyväinen asiakas on liiketoimintamme tärkein tavoite.