Yritys
Puusepäntehtaamme on aloittanut toimintansa vuonna 1963.
Toiminnan alusta alkaen olemme toimittaneet Helsingin keskustan arvokohteisiin ovia ja ikkunoita. Nykyään osa tuotantokapasiteetistamme on suunnattu vanhojen ovien ja ikkunoiden kunnostukseen.
Ridasjärvelle sai alkunsa Kivennavan Pamppalan kylästä, josta käsityöläisäiti Helmin poika, Eero Mikkeli laitettiin kahdestaan isoveljensä kanssa evakkomatkalle. Vanhemmasta Kauko –veljestä tuli kengäntekijä Palmrothin –tehtaille Tampereelle ja nuoremmasta Eerosta puusepän oppipoika Hyvinkään Ridasjärvelle.
1940-lukuVerenperimän lisäksi kannustusta puusepäntöihin saatiin kasvatti–isä Arvi Laineelta, joka maatilan hoidon ohella opetti puutöitä Ridasjärven kansakoulussa. Ammattitaitoa hiottiin huonekalupuuseppä ja -verhoilija koulutuksessa Helsingissä. Yrityksen ensimmäinen oma toimitila rakennettiin perheen omakotitalon yhteyteen 1958.
1950-lukuVuonna -58 valmistuneista toimitiloissa valmistuivat tuotteet lypsyjakkaroista hautaristeihin. Samaten lähiseutujen matalien ja kaislikkoisten järvien rannat täyttyivät tehtaan omasta linnustamiseen sekä kalastamiseen kehitetystä ruuhimallista.
1960-lukuElettiin kiivaan lähiörakentamisen aikaa ja niinpä myös Ridasjärvellä valmistettiin välillä jopa kahdessa vuorossa ikkunoita rakennusliikkeiden tarpeisiin. Myös tehtaan konekantaa uudistettiin Koneiston Neuvostoliitosta maahantuomilla rungoiltaan järeiltä koneilla, jotka ”tuunattiin” länsimaiseen puusepäntyöhön sopiviksi.
1970-lukuNyt oli aika jättää kotimaan tantereet ja suunnata vientiprojekteihin yhdessä YIT:in ja Vesi-Pekan kanssa. Liukuvalumuottien valmistustyöt olivat yrityksen erikoisosaamista. Tigris-joen varrelle Bagdadiin toimitettiin valmistusmuotit jäähalliin ja Marina Centeriin. Myös Naantalin satamaan samalla valmistustekniikalla valettuihin viljasiiloihin valmistettiin liukuvalumuotit.
1980-lukuTehtaan omistus siirtyi seuraavalle sukupolvelle. Samaan aikaan Neuvostoliitto kaatui ja Venäjältä löytyi markkinat ”museo” –mallisille puuikkunoille ja –oville. Valmistettiin mahonkiovia The First Boston Corporation –pankkiin Moskovaan, pianopintaisia laakaovia Englannin Suurlähetystöön Riikaan ja ikkunoita Pietariin historialliseen keskustaan esim. Venäjän valtion Register Of Shipping –rakennukseen.
1990-lukuLiiketoimintaa alettiin kehittää vahvasti yhtiön sekä ulkopuolisten kouluttajien voimin. Konekannan uusiutuessa on siirrytty tuotannon tietokoneohjaukseen. Perinteisistä ja vuosisatojen myötä hyväksi havaituista valmistusmenetelmistä ei kuitenkaan ole luovuttu. Uusien investointien myötä olemme voineet parantaa valmistustarkkuutta ja tehostaa tuotantoamme.
2000-lukuTuotteiden suunnittelu toteutetaan vuorovaikutuksessa tilaajaorganisaatioiden ja arkkitehtien kanssa. Ison osan ajastamme käytämmekin suunnitteluun, prototyyppien valmistukseen ja lopuksi testaamiseen. Toiminnan painopiste onkin siirtynyt enenevässä määrin suunnittelu -osaamisen ja konsultaation tarjoamiseen asiakkaille, johon olennaisena osana kuuluu Lean -filosofian mukainen ”Kaizen” eli toiminnan jatkuva parantaminen.
Nykyhetki