Suomen Kansallisteatteri, Helsinki

Kansallisteatterin peruskorjaushanke käynnistyi vuoden 2001 alussa ja valmistui kesällä 2002. Peruskorjaus oli poikkeuksellisen vaativa hanke. Sen lähtökohtana oli tuoda esiin alkuperäiset pintarakenteet. Katsojilta näkymättömissä on lisäksi suuri määrä rakenneratkaisuja, jotka on tarvittu huippumodernin näyttämötekniikan sovittamiseksi teatterin tarpeisiin. Lisäksi mm. rakennuksen perustukset on kauttaaltaan vahvistettu ja kellariin sekä ullakolle on tehty uusia tiloja.

Suomen Kansallisteatterin iso sali saatettiin alkuperäiseen loistoonsa ja teatteri palautettiin muutenkin alkuperäiseen asuunsa niin pitkälle kuin mahdollista. Valmistimme tehtaallamme Hyvinkäällä ja asensimme kohteessa paikalleen katsomon uudet, vanhojen mallien mukaiset, sisäänkäyntiovet. Osallistuimme myös akustiikkasuunnitteluun, jonka päätavoite oli saada puheen kuuluvuus salissa paranemaan entisestään ja sulkea yleisötilojen hälyäänet katsomon ulkopuolelle.
Suurimpia haasteita olivat entisöinnin asettamat vaatimukset. Restauroitavien pintojen tuli pysyä vanhan näköisinä kaikista akustisista muutostöistä huolimatta. Uudistuneiden pintojen lisäksi sali sai täysin uuden lavan ja lavarakenteet. Pyörivän näyttämön vaatimat tarkkuustyöstöt puuseppämme tekivät kohteessa saksalaisen pyörönäyttämö-toimittajan vaatimusten mukaisesti.

Yleisölämpiöön palautimme vanhojen valokuvien ja piirustusten mukaiset massiivitammiset väliseinäikkunat ja -ovet sekä tiheäsyisestä männystä valmistetut seinäpaneelaukset.

Tarvitseeko puutyöhankkeenne ammattilaisen näkemystä?

Tutustu palveluihimme tai jätä tarjouspyyntö.