Lasipalatsi – Amos Rex -taidemuseo, Helsinki

Helsingin Lasipalatsin aukio on hieno ydinkeskustan kaupunkitila, jota on tähän asti hyödynnetty vaillinaisesti. Elokuussa 2018 avautunut Amos Rex -taidemuseo toi aukiolle elämää, jolla on vaikutusta koko Helsingin ydinkeskustaan. Amos Rexistä haluttiin risteys, jossa kohtaisivat aikakaudet, ilmiöt ja ihmiset.

Uuteen Amos Rex -kokonaisuuteen kuuluvat Lasipalatsin aukion alle rakennettavat laajat näyttelytilat työverstaineen, sisäänkäynti ja aulatila palveluineen sekä Bio Rex -monitoimitila kulttuurihistoriallisesti merkittävän Lasipalatsin funkisrakennuksen päässä. Hankkeessa myös itse Lasipalatsin rakennus on kunnostettu ja palautettu kohti alkuperäistä värimaailmaansa.

Itse Lasipalatsin rakennuksessa oli tehty remontti 1990-luvun loppupuolella. Jo tuolloin olimme toimittamassa kohteeseen vanhojen mallien ja muotojen mukaan valmistettuja puuovia – ja ikkunoita, näyttävimpänä yksittäisenä tuotteena ravintolan kaareva kulmaikkuna rakennuksen toisessa kerroksessa.

Nyt valmistuneessa saneerauksessa yhdistyivät vanhan suojeltujen rakenteiden kunnostus ja muutostyöt, jotta ne täyttäisivät yleisötilojen vaatimukset. Kohteeseen toimitimmekin massiivisia saarnipuisia näyteikkunoita ja -ovia, joiden paikalleen asennus vaati erikoisjärjestelyjä, -nostimia ja -osaamista.

Tarvitseeko puutyöhankkeenne ammattilaisen näkemystä?

Tutustu palveluihimme tai jätä tarjouspyyntö.