Kansallisteatteri

Helsinki
Takaisin referensseihin

Suomen Kansallisteatteri

Kansallisteatterin peruskorjaushanke käynnistyi vuoden 2001 alussa ja se valmistui kesällä 2002. Peruskorjaus oli poikkeuksellisen vaativa hanke. Kansallisteatterin peruskorjauksen ajatuksena oli paljastaa alkuperäiset pintarakenteet näkyviin. Katsojilta näkymättömissä on lisäksi suuri määrä rakenneratkaisuja, jotka on tarvittu huippumodernin näyttämötekniikan sovittamiseksi teatterin tarpeisiin. Lisäksi mm. rakennuksen perustukset on kauttaaltaan vahvistettu ja kellariin ja ullakolle on tehty uusia tiloja.

 

Suomen Kansallisteatterin iso sali saatettiin alkuperäiseen loistoonsa. Nyt teatteri saatettiin jälleen alkuperäiseen asuunsa niin pitkälle kuin mahdollista. Valmistimme tehtaallamme Hyvinkäällä ja asensimme kohteessa paikalleen katsomon uudet vanhojen mallien mukaisesti sisäänkäyntiovet. Osallistuimme myös akustiikkasuunnitteluun, jonka päätavoite oli saada puheen kuuluvuus salissa paranemaan entisestään ja sulkea yleisötilojen hälyäänet katsomon ulkopuolelle. Suurimpia haasteita olivat entisöinnin asettamat vaatimukset. Restauroitavien pintojen tuli pysyä vanhan näköisinä kaikista akustisista muutostöistä huolimatta. Uudistuneiden pintojen lisäksi sali sai täysin uuden lavan ja lavarakenteet. Pyörivän näyttämön vaatimat tarkkuustyöstöt puuseppämme tekivät kohteessa saksalaisen pyörönäyttämö -toimittajan vaatimusten mukaisesti.

Yleisölämpiöön palautimme vanhojen valokuvien ja piirustusten mukaiset massiivitammiset väliseinäikkunat/-ovet sekä tiheäsyisestä männystä valmistetut seinäpaneelaukset.